Etter behandling

MRSA-test: Etter opphold på sykehus i utlandet må man ta en MRSA-test før man kan bli lagt inn på sykehus i Norge. Man havner i såfall på isolat om den ikke er tatt. Derfor anbefales det å ta denne hos fastlegen når man er kommet hjem. Det er svabprøve fra hals, nese og underliv. Det tar vanligvis 1-2 dg. å få svar.

Blodprøver: 2 uker etter, 1 mnd etter.
MR-bilder: 3 – 6 mnd etter, etter dette årlig.

Hemotalog: Noen fastleger ønsker at man har egen time, andre tar ansvaret og heller sender svarene inn for tilbakemelding. Det er også mulig å få tilbakemelding fra Dr. F i Moskva.

Hår:
Parykk (og/eller luer) kan man bestille med legeattest på visse steder.
Fast Sjampo og balsam fra Nisim. Kjøpes på apotek. Anbefales!

Høy feber: Om feberen din overstiger 38.6 bør man dra til lege/legevakt. Uansett hvor høy feber man har bør man ringe lege for å konferer, spesielt om din fysisk form er dårlig.
(Jeg fikk feber 38,5, frysninger, hodepine m.m. ca 3,5 mnd etter behandling, ringte legevakt og ble bedt om å komme ned. Fordi jeg ikke hadde tatt MRSA-testen fikk jeg valget om å dra på isolat på sykehus eller hjem. Valgte å dra hjem. Fastlegen fulgte opp og tok tlf.samtale til hematolog. Kroppen min klarte å  jobbe mot betennelsen selv, og i løpet av en uke var jeg friskere igjen. Uten antibiotika. Fastlegen hadde meg inne for sjekk to ganger i løpet av uka for å følge ordentlig med.)